سید جعفر رضوی؛

توازن قوا بین سکولارها و مذهبی ها به اختلافات دامن می زند

ایران 1444؛ پس از برگزاری پنجمین انتخابات پارلمانی در اراضی اشغالی، بنیامین نتانیاهو رئیس حزب لیکود در راس یک ائتلاف با فهرست های به شدت تندروی مذهبی به عنوان پیروز انتخابات، مجددا پس از حدود دو سال، مامور تشکیل کابینه شده است.

سرعت در روند تعیین وزرا نشان می دهد که نتانیاهو بر خلاف دوره های قبل، با موانع چندانی روبرو نیست اما آنچه که از گزارش های رسانه های صهیونیستی دریافت می شود، نگرانی عمیق در ارتباط با پیامدهای منفی کابینه جدید در حوزه های داخلی و منطقه ای، همچنین تردید در تداوم ائتلاف و کابینه آینده است.

سید جعفر رضوی در خصوص چرایی نگرانی محافل نخبگی و رسانه ای رژیم صهیونیستی نسبت به دوره جدید حضور نتانانیاهو در دولت صهیونیستی گفت: آنچه باعث بدبینی در تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی توسط نتانیاهو شده است، میزان باج خواهی جریان های مذهبی تندرو است. این جریان ها، خواستار وزارتخانه ها و پست هایی هستند که همگی پست های حساس محسوب می شوند. از یک سو اگر نتانیاهو این پست ها را به تندروهای مذهبی واگذار کند در آینده با مشکل مواجه خواهد شد از سوی دیگر واگذاری پست های حساس به آنها موجب نارضایتی هم حزبی های نتانیاهو می شود. به همین دلیل نتانیاهو در یک دو راهی قرار دارد که پست های حساس به ویژه امنیتی و اقتصادی را به مذهبی ها تندرو بدهد یا به هم حزبی های خودش.

همین اختلاف موجب شده نسبت به تشکیل کابینه نگاه منفی وجود داشته باشد.

رضوی مهمترین مشکل داخلی رژیم صهیونیستی  را اختلاف شدید در جامعه رژیم صهیونیستی دانست و تاکید کرد: این اختلافات تاکنون وجوه مختلفی را از خود نشان داده است. یکی از این وجوه، درگیری شدید مذهبی ها و سکولار ها در امور اقتصادی است. سکولارها معتقدند مذهبی ها باری بر دوش سایر مهاجران صهیونیست هستند و به دلیل آنکه به سربازی نمی روند و در اقتصاد مولد نیستند و تنها مصرف کننده محسوب می شوند همانند انگل از گروه های مولد تغذیه می کنند.

وی افزود: وجه دوم اختلاف در جامعه رژیم صهیونیستی خود را نشان می دهد. آنجا که مذهبی ها خیلی از جریان های غیر مذهبی را یهودی نمی دانند و خواستار سلب بسیاری امتیازات از آنها هستند. برخورد نژاد پرستانه مذهبی ها با گروه های غیر مذهبی موجب شده هر روز اختلاف بین این دو دسته بیشتر شود و کم کم به جنگ داخلی نزدیک شود.

این کارشناس حوزه فلسطین و غرب آسیا وجه سوم اختلاف درون رژیم صهیونیستی را در حوزه سیاست دانست و اظهار داشت: در حال حاضر قوا بین دو جریان سکولار و مذهبی به نقطه تساوی رسیده است و حالا تشکیل کابینه به غایت سخت شده است و عمر کابینه ها نیز به دلیل همین توازن قوا بسیار کوتاه است. حالا هیچ حزبی حاضر نیست وارد ائتلاف مخالفان شود و با کوچک ترین اختلاف در میان ائتلاف های موجود، کابینه ها از هم فرو می پاشند. فروپاشی کابینه ها نیز موجب ضعف اقتصادی در رژیم صهیونیستی می شود.

کارشناس حوزه اسرائیل شناسی روند حرکتی مقاومت در کرانه باختری را یک روند رو به رشد با سرعت فزاینده می داند و معتقد است که حالا نتانیاهو نیز با زمینه سازی هایی که در کابینه جدید انجام می دهد زمینه تنش و درگیری بیشتر با مقاومت را فراهم کرده است. حضور بن غفیر که به نوعی رهبر معنوی جریان هیکل است در کنار اسموتریچ که به دنبال در اختیار گرفتن اداره امور مدنی ارتش است همگی حکایت از آن دارد که مقاومت در کرانه باختری با توسعه بیشتر با کابینه فعلی به نقاط درگیری شدیدی تر از گذشته نزدیک می شوند.

عضو کمیسیون سیاسی و امور بین الملل جمعیت دفاع از ملت فلسطین حضور بن غفیر و اسموتریچ در کابینه نتانیاهو را با برنامه ای از پیش طراحی شده می داند و بر این باور است که این افراد به ویژه بن غفیر بدون همراهی نتانیاهو نمی توانست در کنست و کابینه حضور یابد. با سابقه ای که این دو نفر در گذشته در مناطق فلسطینی نشین سرزمین های اشغالی داشته اند، باید گفت فلسطینی های ساکن سرزمین های ۱۹۴۸ باید منتظر فشار بیشتر و روزهای پر تنش و سختی باشند.

رضوی افزود: با کابینه جدید رژیم صهیونیستی احتمال دو تغییر در معادلات منطقه و مرتبط با محور مقاومت رخ خواهد داد: اولین تغییر احتمالی در سوریه خواهد بود. نتانیاهو در مقایسه با یائیر لاپید روابط نزدیک تری با روسیه و شخص پوتین دارد و به دنبال آن است تا با بهره گیری از این روابط، حملات رژیم صهیونیستی به روسیه را تشدید کرده، مانع توسعه نفوذ ایران در سوریه شود. صهیونیست ها معتقدند جنگ اوکراین باعث شده ایران در بسیاری نقاط در سوریه جای روسیه را بگیرد. لذا به دنبال کاهش این توسعه نفوذ هستند.

وی اضافه کرد: دومین تغییر احتمالی در توافقنامه مرزهای دریایی با لبنان است که با وعده ای که نتانیاهو در انتخابات به رأی دهندگان حامی خود داده بود، به دنبال لغو آن است و لغو این توافق موجب خواهد شد درگیری با لبنان تشدید شود و احتمالاً رژیم صهیونیستی با تهدیدهای جدیدی از سوی مقاومت روبرو شود. البته این تغییر در صورتی رخ خواهد داد که نتانیاهو مانع نهایی شدن و اجرای توافقنامه ترسیم مرزهای دریایی با لبنان شود.

انتهای پیام/

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://i1444.ir/?p=10463

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: