گرچه گفتمانهای متفاوتی در خصوص عفاف و حجاب وجود دارد اما رعایت آنها برای مردان و زنان هر جامعهای یک الزام فردی، خانوادگی و اجتماعی محسوب میشود و در تمامی جوامع بشری بدون در نظر گرفتن سیاستها و خطمشیهای ملیتی بهعنوان یک اصل پذیرفتهشده است و در قلمرو انسانیت و بشریت آن را تعریف میکنند.
پس از انقلاب اسلامی ایران گرچه ایرانیان فطرتاً و عرفا محبه و عفیه بودند اما توجه به حجاب و عفاف بهعنوان یک اصل ارزشی موردتوجه قرار گرفت و در سیاستگذاریهای جاری کشور نهادینه شد.
با استقرار و پس از آن با صدور انقلاب اسلامی و فتح قلههای امید و ظفر در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، ورزشی، فرهنگی، دشمن متخاصم استکبار پیوسته تلاش کرد تا با گرفتن روح معنویت و فضای دینی از امت ایران، مانع از حضور اثربخش و همهگیری انقلاب اسلامی شود که در پی آن خانواده و بهتبع از بین بردن عفاف و حجاب از مهمترین آنها بود؛ بهگونهای که دشمن تلاش کرد تا هویت دینی را از جامعه بتراشد و غیرت را از مردان ربوده و عفاف و حجاب را در زنان زشت و قبیح نشان دهد.
استقرار و روی کار آمدن برخی دولتها و مجلسها در ادوار کشور به شدت سهواً یا عمدتاً در شکلگیری و هدایت تصمیم خصمانه استکبار جهانی مبنی بر زدودن هویت دینی ازجمله فرهنگ عفاف و حجاب اثرگذار بوده که در این مجال پرداختن به آن ممکن نیست اما شکلگیریهای اجتماعی و نوع پوشش افراد جامعه ازجمله زنان نشان میدهد که القائات دشمن و پذیرش نامحسوس این القائات در بین خانوادههای ایرانی بالأخص در بین خانوادههایی که خود را روشنفکر میپنداشتند بیشتر و نفوذپذیرتر بوده است.
حال که بیش از ۴۰ و اندی سال از عمر انقلاب اسلامی گذشته، تهاجم فرهنگی و در پی آن شبیخونهای دشمن در این وادی بیشتر و واضع تر خود را نشان داده که گیلان بهعنوان دروازه پذیرش این تهاجم، از القائات غیرانسانی دشمن در امان نبوده و در برخی از خانوادهها اثرگذار بوده است.
مقوله حجاب و عفاف با گرم شدن هوا و حضور بانوان در خیابان و معابر ازجمله در فضای عمومی همچون تفرجگاهها، سواحل و پارکها بیشازپیش دل هر آزادهای را میرنجاند و وجود تناقضات رفتاری و اداری در مقابله با هنجارشکنان به نظر میرسد عادلانه نیست و یا حداقل اهرمهایی که در مقابله با هنجارشکنان اجتماعی در حوزه عفاف حجاب وجود دارد، اثرگذار و پیشگیرانه نبوده و نیازمند بازنگری در قوانین، اصلاح نگرشها و درنهایت در پیش گرفتن راهکارهای خلاقانه و متناسب با نیازهای نوین جامعه باشد.
رعایت بهداشت روحی همچون بهداشت جسمی باید موردتوجه قرار بگیرد
مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان با بیان اینکه مقوله حجاب باعث سلامت روحی انسان میشود، اظهار کرد: مسئله حجاب یک امر فطری بوده و باید تمامی حکومتهای جهان علاوه بر توجه به مقوله بهداشت برای سلامت جسمی به مقوله حجاب هم در راستای حفظ سلامت روحی توجه کنند.
لازمه پیشرفت یک نظام نوین، توجه به عفاف است
حجتالاسلاموالمسلمین سعید مهدوی لازمه پیشرفت یک نظام نوین را توجه به عفاف دانست و گفت: دولتها باید برای حجاب و عفاف برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت داشته باشند زیرا در صورت انجام این کار دیگر شاهد اتفاقات اخیر در کشور نخواهیم بود. وی با اشاره به مهمترین مؤلفه اخلاق در جامعه افزود: عفاف و حجاب مهمترین مؤلفه اخلاق در جامعه است. وی با بیان اینکه رفتار برخی رسانهها در خصوص فرهنگسازی حجاب منفعلانه است، بیان کرد: رسانه باید در راستای حفظ استقرار حجاب در جامعه هوشمندانه عمل کند ولی در بعضی از رسانهها در مقالات خود نسبت به حجاب بیتوجه بوده و یا آن را نفی میکنند همچنین در بسیاری از برنامههای فرهنگی همصحبتی درباره اهمیت حجاب در جامعه نمیشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان نقش سازمان تبلیغات در توجه به گسترش حجاب در جامعه را مهم برشمرد و گفت: وقتی نهادهای اثربخش بهمانند آموزشوپرورش، صداوسیما و دانشگاه در مسئله عفاف و حجاب نسبتاً بیتفاوت هستند، اقدامات سازمان تبلیغات بیاثر است. وی با اذعان به اینکه تا دستگاههای ناظر و فرهنگی وظیفه خود را انجام ندهند هیچ موفقیتی در مقوله حجاب حاصل نمیشود، تصریح کرد: تبلیغ زمانی اثرگذار است که زمینههای تربیتی در جامعه نسبتاً آماده باشد زیرا تبلیغ یک نوع یادآوری است.
مهدوی با اشاره به برنامه استکبار جهانی برای نفوذ فرهنگی در جامعه گفت: اگر مردم از شرایط حجاب در کشور ناراحت هستند حاصل برنامه ۱۰۰ ساله استکبار برای نفوذ فرهنگی به کشور از دوران پهلوی بوده و در این راه برنامهریزیهای دقیقی انجام دادند هرچند اقدامات خوبی در این خصوص اندیشیده شده است.
انتهای پیام/