به گزارش گروه رسانه ای ایران – گرا؛ یکی از محورهای اصلی این نشست، بررسی عدم تعادل در تراز تجاری بین دو کشور بود. معاون سفارت سوئیس با اشاره به حجم تجارت ۱۴۰ میلیون دلاری ایران و سوئیس، اعلام کرد که ۱۲۰ میلیون دلار از این مبلغ مربوط به صادرات سوئیس به ایران و ۲۰ میلیون دلار مربوط به صادرات ایران به سوئیس است. این آمار نشاندهنده افزایش صادرات سوئیس به ایران و کاهش صادرات ایران به این کشور است.
طرفین حاضر در این نشست، مشکلات مربوط به نقل و انتقالهای مالی را دلیل اصلی این عدم تعادل در تراز تجاری عنوان کردند. ژولین بریگه، معاون سفارت سوئیس، ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک این مشکلات حل و فصل شوند و شاهد افزایش تبادلات تجاری بین دو کشور باشیم.
در هفتههای اخیر، در جریان مناظرات انتخاباتی دو رویکرد متفاوت در مورد حوزه تجارت از سوی نامزدها وجود داشت؛ رویکرد اول اعتقاد داشت میتوان با بسیاری از کشورها بدون رفع تحریم تجارت کرد. نگاهی دیگر هم تحریم را مانع میدید.
ژولین بریگه، معاون سفارت سوئیس در ایران، دراین خصوص با اشاره به حضور شرکتهای سوئیسی در ایران و علاقه این کشور به تجارت با ایران، گفت: مشکلاتی در خصوص انتقالهای مالی وجود دارد که امیدوارم این موارد در آینده نزدیک برطرف شود.
سما فرخنده نژاد، مدیر اروپای معاونت بینالملل اتاق ایران نیز موضوع ایجاد شرکتهای مشترک (joint venture) بخصوص شرکتهای کوچک و متوسط (SMEs) بین دو کشور را طرح کرد که با استقبال بریگه مواجه شد.
فرخنده نژاد همچنین پیشنهاد تشکیل کمیتههای مشترک بین اتاقهای بازرگانی دو کشور در زمینههای کشاورزی و دارویی را مطرح کرد که برگه در واکنش گفت: این اتفاق با موافقت اتاقهای بازرگانی سوئیس ممکن خواهد بود.
در این نشست همچنین اعلام شد که فهرستی از اولویتهای همکاری بین بخشهای خصوصی دو کشور از جمله برگزاری نشست همکاریهای تجاری ایران و سوئیس با حضور سفرا، تجار و بازرگانان دو کشور برای آشنایی با فرصتها، قوانین و مقررات تجارت و سرمایهگذاری در سوئیس، تهیه شده که در مکاتبهای به اطلاع سفارت سوئیس خواهد رسید./