سونامی سالمندی در گیلان و ضرورت ارتقای سلامتسالخوردگان

گیلان سالمندترین استان کشور بوده و شمار جمعیت سالمندی در آن پیوسته در حال گسترش است. شرق گیلان مسن‌تر از غرب برخی از شهرستان‌های استان گیلان تا ۲۰ درصد جمعیت سالمندی دارند و گزارش‌ها نشان می‌دهد جمعیت سالمندی در شرق گیلان نسبت به غرب گیلان بیشتر است. سالمندان از قشرهای توان‌خواه در جامعه محسوب می‌شوند و نکته حائز اهمیت اینکه با افزایش سن و سالمندی، بار بیماری در این قشر نیز بیشتر می‌شود. سلامت سالمندان ضروری استارتقای سلامت جسمی و روحی سالمندان یکی از ضروریات است که پیرامون آن کمیته حمایت از جمیعت سالمندان در استان گیلان راه‌اندازی شده و امورات مرتبط با این جمعیت را پیگیری و موانع موجود را بررسی و رفع می‌کند.

محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با حائز اهمیت برشمردن ارائه خدمات مطلوب سلامت‌محور به جمعیت سالمندان، می‌گوید: باید اقدامات کمی و کیفی خدمات سلامت‌محور به سالمندان با دقت بیشتری ارائه شود چرا که سونامی سالمندی استان گیلان را تهدید می‌کند. سالمندان با آینده‌ای مخاطره‌آمیز به گفته آشوبی، امکانات زیرساختی برای سالمندان به‌ویژه در ارائه خدمات درمانی و مراقبتی از آن‌ها در جامعه فراهم نیست و از سوی دیگر زادآوری نیز در گیلان بسیار کم است و آینده جمعیتی سالمندی، بسیار مخاطره‌آمیز است.

سالمند، یعنی بیماری، سالمند یعنی مراقبت، سالمند یعنی نداشتن توان برای راه رفتن، سالمند یعنی کسی که فقط می‌تواند به یک مرکز مراجعه کند تا خدمات مطلوب درمانی را دریافت کند؛ این یعنی اینکه سالمندان نیازمند داشتن یک کلینیک جامع سالمندی هستند. راه‌اندازی کلینیک سالمندی از الزامات فوری و اساسیآشوبی، بر ضرورت راه‌اندازی کلینیک جامع سالمندی در گیلان تأکید می‌کند و می‌گوید: شناسایی و ساماندهی سالمندان پرخطر و حمایت از آن‌ها یکی از الزامات فوری و اساسی در گیلان است.

لزوم حمایت بیمه‌ای از جمعیت سالمند در گیلان سالمندان مستعد بیماری هستند و اغلب به بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج مبتلا می‌شوند. حمایت بیمه‌ای از سالمندان، مراقبت و درمان آن‌ها از سیاست‌ها و رویکردهای مثبت دولت سیزدهم است و خوشبختانه سازمان بیمه سلامت نیز در این حوزه پیشگام و حامی جمعیت سالمندی است.

به گفته محمود عاطف راد مدیرکل بیمه سلامت گیلان، از جمعیت ۴۲۲ هزار نفر سالمند شناسایی شده در استان، بیش از ۲۴۰ هزار نفر یعنی بیش از ۵۰ درصد آن‌ها تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند. فقط ۱۰ درصد سالمندان گیلان بیمه نیستندمدیرکل بیمه سلامت گیلان می‌گوید اغلب سالمندان زیرپوشش چتر بیمه‌ای سازمان‌های بیمه‌گر قرار دارند و تنها حدود ۱۰ درصد از جمعیت سالمندی هستند که فعلاً تحت هیچ پوشش بیمه‌ای نیستند در حالیکه بیمه سلامت آماده بیمه‌گری سالمندان است و طی تفاهم‌نامه بیمه سلامت با بهداشت استان، این روند تسهیل نیز شده است.

نکته حائز اهمیت اینکه همه روستائیان اگر زیر دهک پنج درآمدی باشند، رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار می‌گیرند و در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر نیز سالمندان زیر پنج دهک درآمدی، بیمه سلامت برای آن‌ها رایگان و برای دهک بالای پنج، ۸۰ درصد تخفیف داده می‌شود.

اما آنچه لازم به نظر می‌رسد، راه‌اندازی مراکز مراقبتی و درمانی ویژه به جمعیت سالمندی در استان گیلان است. کلینیک جامع سالمندی در کلینیک ویژه تخصصی شهدای سلامت رشت راه‌اندازی شده و به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، برنامه‌ریزی‌شده تا تمامی خدمات لازم برای ارائه خدمات درمانی و مراقبتی از سالمندان به‌صورت یک بسته خدمتی جامع به آن‌ها ارائه شود.

حضور مهاجرین سالمند در کنار جمعیت سالمند گیلان علاوه بر اینکه از استان‌های سالمند در کشور است، بسیاری از مهاجرین به آن نیز جمعیت سالمندی هستند که یا بومی بوده و یا غیربومیانی هستند که دوران پایانی عمر خود را بعد از بازنشستگی در گیلان سپری می‌کنند.گیلان با توجه به گردشگر پذیر بودن آن همه‌ساله میزبان مسافران و گردشگران نیز هست و در برخی از ایام سال حداقل نیمی از بیماران در بخش دولتی را سالمندان غیربومی تشکیل می‌دهند و این می‌طلبد توجه به جمعیت سالمندی و مراقبت از آن‌ها به‌مراتب بیشتر شود.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

لینک کوتاه خبر:

https://i1444.ir/?p=10648

اخبار مرتبط:

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: