به گزارش خبرگزاری قدس(قدسنا)، بر اساس نظرسنجی که به تازگی در فلسطین اشغالی از سوی موسسه صهیونیستی “میدگام” انجام شده و نتایج آن را کانال ۱۲ رژیم صهیونیستی منتشر کرده، نشان میدهد که ۴۰ درصد از صهیونیستها پس از تشکیل دولت راستگرای افراطی احساس ترس و نگرانی میکنند. این در حالی است که ۴۰ درصد دیگر از توسعه پروژه صهیونیستی ابراز امیدواری کردهاند.
این رسانه صهیونیستی در تحلیل خود از ماهیت افرادی که از تشکیل دولت راستگرای افرطی (دولت نتانیاهو) احساس وحشت و نگرانی داشتند، به این نتیجه رسیده است که ۷۲ درصد از افرادی که در این نظرسنجی شرکت کردهاند، مخالف کمپین مخالفان نتانیاهو (جریان چپگرا، میانه رو و فلسطینیان داخل اراضی ۱۹۴۸) بوده و ۱۱ درصد نیز از حامیان کمپین حمایت از نتانیاهو بودند.
در پاسخ به این پرسش که چند درصد از صهیونیستها از دولت جدید راستگرای افراطی رضایت دارند، ۵۱ درصد از صهیونیستها در این نظرسنجی از دولت جدید اعلام نارضایتی کردند. در مقابل، نیز ۴۳ درصد از صهیونیستها رضایت خود را از دولت جدید راستگرا اعلام کردند.
طبق قانون، تاریخ اولیه معرفی اعضاء کابینه از سوی نتانیاهو به کنست چهارشنبه آینده است، اما نتانیاهو قصد دارد آن را به تاخیر بیندازد.
بر اساس ائتلاف جدی، بنیامین نتانیاهو از حمایت چهار حزب راستگرای افراطی برخوردار است که در سابق «بلوک جناح راست» را تشکیل داده بودند.
بر اساس گزارش خبرگزاری فلسطینی “صفا”، بلوک جناح راست تاکنون امکان تشکیل هر نوع حکومت میانه رو یا حکومت چپگرا را که تمایل به پیوستن به آنها را نداشته ، با شکست مواجه کرده است.
چهار حزب راستگرای افراطی عبارتند از:
حزب شهرک نشین صهیونیسم مذهبی به سرپرستی اسموتریچ
حزب قدرت یهود به سرپرستی ایتمار بن غفیر
حزب یاهودوت هاتورا
حزب شاس
احزاب یاهودوت هاتورا و یهودیت شاس دو حزب مذهبی هستند و از متحدان سنتی نتانیاهو به شمار میروند.
کارشناسان معتقدند که علت نگرانی صهیونیست ها از کابینه جدید اسرائیل، وجود گروه های افراطی مذهبی به رهبری کسانی مانند بن غفیر و اسموتریچ در آن است که از هم اکنون به دنبال تصویب قوانین سختگیرانه شهروندی رژیم صهیونیستی هستند که این موضوع برای صهیونیست هایی که اساسا مذهبی نیستند وزندگی در جغرافیای فلسطین با شرط لائیک و سکولار بودن قبول کرده اند، قابل پذیرش نیست.
از سوی دیگر شعارها و طرح های این جریان افراطی در ارتباط با فلسطینیان و حرم شریف قدس و حرم ابراهیمی، این نگرانی را در جامعه صهیونیستی دامن زده که باید منتظر یک “انتفاضه ترکیبی” از سوی فلسطینیان باشند.