مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس از اصحاب هنر و رسانه برای تولید محتوا با مضمون و محوریت دفاع مقدس دعوت بعمل آورد و اظهار داشت: حیطهٔ کاری ما ٢۰ درصد به موضوعات انقلاب اسلامی، ٧٠ درصد به دفاع مقدس و ١٠ درصد به محور مقاومت مربوط میشود. وی دوران دفاع مقدس را مایه تثبیت، اقتدار و عزت انقلاب اسلامی دانست و افزود: امروز نیز درس ها و پیامهای دفاع مقدس الگویی برای پاسخگویی به نیازهای امروز جامعه در عرصه های مختلف، جهاد اقتصادی، جهادسلامت، جهاد علمی، سبک زندگی ایرانی – اسلامی و حل مسائل اجتماعی، وحدت و انسجام ملی برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی است.
سرهنگ حسن حبیبی با بیان اینکه در این بنیاد دارا بودن مدیریت هنری و سینمایی در کنار مدیریت ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بسیار مهم است بیان کرد: در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس در روز ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ با حضور مدیران فرهنگی و دکتر اسدالله عباسی استاندار محترم گیلان مراسم رونمایی از ۴۴ عنوان کتاب جدید در حوزهٔ معارف دفاع مقدس برگزار شد. وی با بیان اینکه باید مفاهیم و ارزشهای دفاع مقدس را به کودکان نوجوانان و نسل آینده آموخت ادامه داد: یکی از اهداف بنیاد تقویت روحیهٔ ایثار و مفاهیم دفاع مقدس در فکر و اندیشهٔ کودک و نوجوان است که بدین منظور باید به عرصه مدارس و دانشگاهها ورود کرد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس دانشجویان خارجی دانشگاه ها به خصوص دانشگاه گیلان را ظرفیت خوبی برای انتقال فرهنگ و مفاهیم دفاع مقدس برشمرد و اضافه کرد: در حوزه ترجمه کتاب دفاع مقدس ترجمه ۱۰ عنوان کتاب زبان های انگلیسی و عربی داشتیم و ترجمه متون مربوط به دفاع مقدس میتواند به تقویت محور مقاومت و فرهنگ مقاومت در منطقه و بعضا در جهان کمک کند. وی از تالیف و تدوین ۵ جلد ۵۰۰ صفحهای دانشنامه دفاع مقدس گیلان تا سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: یک جلد پیش شماره تهیه شده و این دانشنامه استانی بخشی از دایره المعارف دفاع مقدس کل کشور خواهد بود.
دکتر حبیبی ادامه داد: با نقش آفرینی دانشگاه گیلان و اساتید و پیشکسوتان دفاع مقدس کارهای بسیار خوبی را آغاز کردیم و پیگیر امور هستیم و به همین منظور سه کارگروه شهدا و اشخاص، فرهنگی – اجتماعی و جغرافیای دفاع مقدس تشکیل شده که در حوزه شهدا و اشخاص در حال پژوهش، جمع آوری و تکمیل اطلاعات هستیم و در حوزه فرهنگی نیز در حال تولید و تدوین کتب، مقالات و تولیدات رسانهای با موضوعیت و محوریت دفاع مقدس هستیم.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با بیان اینکه استان گیلان افتخار تقدیم ۸٠٠٠ شهید، ۲۲٠٠٠ جانباز و ۲۷۰۰ آزاده به نظام مقدس جمهوری اسلامی دارد، افزود: ۲۰ درصد جمعیت جوانان آن روزهای استان، از شمال کشور به مناطق جنگی در غرب و جنوب کشور اعزام شدند از لحاظ پشتیبانی هم ما بیش از ۱۰۰ هزار نیرو آموزش داده ایم و در زمان مرحوم آیت الله شهید احسانبخش در یک مرحله ۱۵۱۳ کامیون کمک به جبهههای جنگ داشتیم و این آمار هنوز در سطح کشور زبانزد است.
حبیبی با متذکر شدن اینکه طلاب و روحانیون یکی از بیشترین اقشاری بودهاند که در دفاع مقدس حضور داشتند و گیلان بیش از ۱۵۲ شهید طلبه و روحانی دارد اذعان داشت: متاسفانه به این موضوع کم پرداخته شده و گاهی این نقش و کارکرد چندگانه و ویژه طلاب عزیز نادیده گرفته شده، در شرایط کرونا نیز شاهد بودیم که این عزیزان آمدند در کنار مردم، کادر درمان و پرستاران و در تغسیل و تدفین کسانی که بر اثر بیماری کرونا از بین ما رفتند نقش ویژه ای داشتند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با دعوت از آحاد مردم برای همکاری با بنیاد در زمینههای مختلف گفت: بیش از ۸۰۰ هزار نسخه اسناد، شامل عکس، خاطرات، دست نوشته و… رزمندگان، پیشکسوتان، خانوادههای معظم شهدا، و آثار خود شهدای عزیز، از جمله وصایا، خاطرات و دلنوشتههایشان و دست نوشته های آزادگان و اسرای عزیزمان در زمان اسارت، احصاء شده و از سایر ایثارگران و پیشکسوتان دعوت می کنم که در بحث تاریخ شفاهی و آثار و اسناد خیلی خوبی که در اختیار دارند با ما در ارتباط باشند و حتی برای اسکن کردن اسناد، ما در محل سکونت عزیزان پیک میفرستیم تا هیچ نگرانی نداشته باشند یا به شماره مجازی بنیاد ۰۹۹۱۱۵۸۹۱۴۶ در پیامرسانهای ملی ارسال کنند. این آرشیو و منابع برای ما بسیار مهم است و نقش مهم و تاثیر بسزایی در غنی شدن دانشنامهٔ دفاع مقدس که در حال تدوین است، خواهند داشت.
حبیبی در ادامه افزود: همچنین ما از طرحهای پژوهشی، مقالات علمی – پژوهشی، پایاننامههای ارشد و رساله دکتری همه دانشگاههای وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی که با موضوعات ادبیات پایداری و دفاع مقدس یا محور مقاومت باشند، حمایت و پشتیبانی میکنیم و حتی میتوانیم با رضایت آنها به صورت کتاب به چاپ برسانیم. البته مشوقهایی هم برای این عزیزان داریم به ویژه برای دانشجویان پسر می توانند با توجه به طرح و ایدهشان کسری خدمت بگیرند که تا سه ماه کسری خدمت در اختیار ماست و برای بیش از ۳ ماه و یا حتی در مواردی جایگزینی خدمت در کمیتهای در تهران باید از طرح خود دفاع کند؛ برای کسب اطلاعات بیشتر همراه با رزومه و طرح های پژوهشی، به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مراجعه کنند. همچنین این امتیاز برای فعالین فرهنگی وهنری و نخبگانی که درتولید فیلم های کوتاه و موسیقی و اپلیکیشن، نقاشی دیجیتال و سیاه قلم و پرتره، تدوین کتاب و ترجمه، طراحی سایت، طراحی یادمانهای شهدای گمنام و... وجود دارد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اعلام آمادگی برای همکاری با فیلمسازان و هنرمندان برای تولید محتوا بیان کرد: در حوزه هنر سینما هزینه ها بسیار بالاست و به صورت مستقل نمیتوانیم تلهفیلم، فیلم سینمایی، مستندات، سریال چند قسمتی و… تولید کنیم اما از لحاظ فنی و پشتیبانی، منابع و اطلاعات در اختیار دوستان قرار میدهیم و کمک خواهیم کرد. تعامل خوبی نیز با صدا و سیما داریم و ظرفیت خوبی برای حوزه تولید فیلم ایجاد شده است.
دکتر حبیبی با بیان اینکه نقش زنان در امدادرسانی به رزمندگان در جبهههای جنگ و پشتیبانیها بسیار موثر و مهم بوده گفت: ما در زمان جنگ بیشترین حضور زنان را در گیلان داشتهایم و زنان گیلانی در جبهههای دفاع مقدس نقش خود را به خوبی و زیبایی ایفا کردند و با کار تشکیلاتی و توانمندیهایشان منشا خیر و برکت در آن شرایط سخت بودند. امروزه نیز بانوان نقش مهمی در تربیت و اشاعه فرهنگ ایثار و مقاومت دارند و برنامههای متعددی از تجلیل مقام شامخ و ارزشمند زنان حماسه آفرین به ویژه، همسران رزمندگان، شهدا و جانبازان، تقویت ایمان، معرفت دینی و ترویج فرهنگ دفاع مقدس به ویژه در حوزه زنان و خانواده و انسجام بخشی فعالیتهای حوزه زنان و دفاع مقدس در دستگاهها و سازمانهای دولتی از جمله فعالیت های بخش زنان در دفاع مقدس بنیاد می باشد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس از فعالیت خبرگزاری دفاعپرس به چندین زبان زنده دنیا خبر داد و گفت: فضای مجازی و رسانه برای ما بسیار مهم است و با کمک آن میتوانیم فضاسازی داشته باشیم و از طریق این ظرفیت مفاهیم و دستاوردهای دفاع مقدس و اردوهای راهیان نور که یک سفر فرهنگی بسیار غنی و تاثیرگذار است را به نسل جوان منتقل کنیم. امروزه بیشترین هجمههای دشمن در تحریف واقعیتها و دستاوردهای ماست.
سرهنگ حبیبی از پیشرفت چشمگیر پروژه احداث باغ موزه دفاع مقدس در استان گیلان خبر داد و گفت: با تشکر از اقدام جهادی سردار عبداللهپور فرمانده محترم سپاه قدس گیلان بابت اهدای زمین ١٠ هکتاری مرکز فرهنگی دفاع مقدس، فاز اول این پروژه آماده شده و قابل بهرهبرداری است، ساختمان اداری و محوطهسازی انجام شده و ساخت ساختمان آمفیتئاتر و ساختمان گالریها و چند بخش دیگر با سرعت در دست طراحی و اجرای کار است و ان شاالله در سوم خرداد ۱۴۰۲ فازاول باغ موزه دفاع مقدس گیلان به بهره برداری خواهدرسید. وی در پایان ضمن تشکر از تحریریه سرپرستی روزنامه ایران در استان گیلان و سایت ایران ۱۴۴۴ گفت: امیدوارم که با همکاری رسانه ها بتوانیم به نشر و گسترش بهتر و هرچه بیشتر فرهنگ ایثار و شهادت در سطح جامعه بکوشیم.